Acasă | Medicale | Asociatii de pacienti | SOS INFERTILITATEA | „Infertilitatea îţi afectează toate aspectele vieţii“

„Infertilitatea îţi afectează toate aspectele vieţii“

Felicia, o luptătoare plină de speranţă

De
Mărime font: Decrease font Enlarge font

Povestea noastră este asemănătoare cu a multor cupluri care se confruntă cu această boală. Suntem tineri (30, respectiv 33 de ani), cu o căsnicie fericită, o pereche despre care cunoscuţii zic: nu le mai lipseşte decât un copil. Infertilitatea îţi afectează toate aspectele vieţii. Un simplu drum la magazin poate deveni un chin emoţional (vezi un copil drăgălaş şi îţi spui că ar fi putut fi al tău..., întâlneşti un vecin binevoitor care te priveşte cu subînţels: „când vă văd cu un pui de om de mână?”...).

Să programezi vizitele medicale în timp ce trebuie să faci faţă unui job solicitant, să îţi păstrezi zilele de concediu pentru atunci când trebuie să mergi la medic şi nu ştii cât vei sta la coadă la uşa cabinetelor, să faci dragoste la comandă, să te întrebi dacă va mai fi vreodată la fel ca înainte, să planifici concediul în funcţie de tratamente, să nu uiţi, atunci când „administrezi finanţele”, să aloci o parte importantă cheltuielilor medicale – toate acestea şi multe altele pot fi foarte dificile.

Infertilitatea intră adânc în suflet, ameninţând unele dintre cele mai dragi visuri, aşteptări, credinţe. Îţi simţi inima zdrobită, te simţi „incomplet”. Credinţa poate fi pusă la grea încercare, iar optimismul, greu de păstrat. Zilnic trebuie să faci faţă sentimentului de izolare, eşti cuprins de mânie, invidie, depresie...

După fiecare eşec, îţi recompui din rămăşiţe întreaga fiinţă, nu ştii de unde, dar găseşti puterea de a merge înainte, cu speranţă.

In aceasta sectiune mai puteti citi:

  • Trimite prin email unui prieten Trimite prin email unui prieten
  • Versiune pentru tipărire Versiune pentru tipărire
  • Doar text Doar text

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi informat de noutatile propuse de MediciDeTop.ro

Cautare rapida dupa etichete:

Articol fără etichete

Evaluarea ta

0

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat)

total: | aratând:

Publică comentariu

Introduceţi codul pe care îl vedeţi în imagine:

Captcha