Acasă | Medicale | Asociatii de pacienti | SRC | Activităţile societăţii

Activităţile societăţii

Grupurile de suport şi consiliere psihologică acordate pacienţilor, aparţinătorilor şi personalului medical reprezintă un program permanent al SRC, început în 2004 şi desfăşurat sub supravegherea unui psiholog voluntar. Suportul psihologic este deosebit de important în procesul de vindecare, precum şi în combaterea stresului generat de impactul cu boala, deoarece reacţiile emoţionale la aflarea diagnosticului sunt foarte variate. Grupurile de suport conduc la îmbunătăţirea relaţionării sociale şi emoţionale, atenuează boala şi influenţează în bine calitatea vieţii bolnavilor de cancer.

De
Mărime font: Decrease font Enlarge font

Serviciile sociale specializate sunt acreditate de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale Cluj, începând cu anul 2006. În cadrul unui centru de informare şi consiliere, SRC oferă informare şi orientare privind drepturile şi obligaţiile pacienţilor, consiliere socială şi suport emoţional (în cadrul unor grupuri de autoajutorare) şi ajutor financiar pentru pacienţii din afara judeţului Cluj, prin decontarea transportului dus-întors (de la domiciliul pacienţilor la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca), respectiv acordarea unor materiale medico-sanitare (medicamente, proteze, scutece etc.). 

În 2010, în cadrul proiectului „Demnitate şi respect. Drepturi pentru supravieţuitoarele cu cancer la sân“, proiect având scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii supravieţuitoarelor cu cancer de sân din România prin modificări legislative, SRC s-a întâlnit cu membrii Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor pentru a susţine cauza supravieţuitoarelor cu cancer de sân din România. În prezent, aceste femei sunt excluse din lista persoanelor cu handicap, acest fapt împiedicându-le să primească facilităţi precum: reduceri la transport, scutirea de la plata de taxe şi impozite, program redus de muncă, ajutor financiar sau dreptul la asistent personal.

In aceasta sectiune mai puteti citi:

  • Trimite prin email unui prieten Trimite prin email unui prieten
  • Versiune pentru tipărire Versiune pentru tipărire
  • Doar text Doar text

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi informat de noutatile propuse de MediciDeTop.ro

Cautare rapida dupa etichete:

Articol fără etichete

Evaluarea ta

0

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat)

total: | aratând:

Publică comentariu

Introduceţi codul pe care îl vedeţi în imagine:

Captcha