Acasă | Medicale | Proiecte CSR | Bridging Cancer Care - Campania Fundaţiei Bristol-Myers Squibb pentru 2011

Bridging Cancer Care - Campania Fundaţiei Bristol-Myers Squibb pentru 2011

Oferind finanţare de 95.000 de dolari pentru îngrijirea persoanelor bolnave de cancer, Fundaţia Bristol-Myers Squibb continuă programul Bridging Cancer Care în România

De
Mărime font: Decrease font Enlarge font

Fundaţia Bristol–Myers Squibb are ca scop combaterea decalajelor din sănătate prin consolidarea capacităţilor angajaţilor din sistemul de sănătate comunitar, prin integrarea serviciilor de îngrijiri medicale şi de servicii de susţinere din comunitate şi mobilizarea comunităţilor în lupta împotriva bolii. 

Anul trecut, fundaţia  Bristol–Myers Squibb a acordat finanţări prin  programul „Bridging Cancer Care” în Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Rusia, organizaţia având şi alte proiecte în derulare în toată lumea, în special în ţările cu populaţie bolnavă de HIV/SIDA în Africa, hepatită în Asia şi boli mintale în S.U.A. 

În România, Fundaţia Bristol–Myers Squibb a acordat la sfârşitul anului trecut o subvenţie în valoare de 95.000 de dolari Asociaţiei „Parteneri în progres” din Constanţa, care pe parcursul a doi ani va derula un proiect menit să crească educaţia pentru sănătate şi să îmbunătăţească  calitatea vieţii pacienţilor cu cancer, prin educarea comunităţii asistentelor medicale şi prin formarea unor parteneriate între asistente, biblioteci şi pacienţi din două judeţe ale ţării. 

„Credem că asistentele medicale pot avea un rol esenţial în scăderea incidenţei şi mortalităţii legate de  cancer, aşa că prin cererea de potenţiale proiecte pentru Bridging Cancer Care din 2010, căutăm soluţii inovative care să implice asistentele medicale din cadrul comunităţii în rezolvarea disparităţilor din Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Rusia”, a spus Catharine Grimes, director la Fundaţia  Bristol–Myers Squibb. „Prin aceste proiecte, anticipăm îmbunătăţirea educaţiei şi a cursurilor pentru asistente şi comunităţile de pacienţi, şi în final sperăm să ajutăm în reducerea disparităţilor care există în prevenţia, screeningul şi îngrijirea cancerului.”

Fundaţia Bristol-Myers Squibb anunţă cererea de propuneri privind îmbunătăţirea situaţiei pacienţilor cu cancer din regiunea Europei Centrale şi de Est.

Fundaţia Bristol-Myers Squibb a invitat organizaţiile active din Polonia, Cehia, România, Rusia şi Ungaria să solicite grant-uri pentru programele care au scopul de a îndepărta diferenţele corelate cu diagnosticarea, dar şi cu tratamentul cancerului în ţările Europei Centrale şi de Est. Programul Bridging Cancer Care iniţiat de FBMS va acorda în acest an cinci granturi pe durata a doi ani, fiecare în valoare de 150 000 USD. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor pentru anul acesta a fost 22 iulie. 

Fundaţia Bristol-Myers Squibb a început din anul 2007 acordarea de granturi financiare pentru a susţine activităţile care vizează îmbunătăţirea diferenţelor din asistenţa oncologică de care beneficiază pacienţii din Europa Centrală şi Est. Anul acesta Fundaţia va susţine proiectele inovatoare şi eficiente cu scopul de a îmbunătăţi capacităţile de îngrijire ale asistentelor specializate, din domeniul de medicină generală şi comunitare şi/sau proiectele care implică asistentele în procesul de împărtăşire a cunoştinţelor, de conştientizare şi de îmbunătăţire a rezultatelor în cancer în comunitate. Proiectele vor viza acele comunităţi cu un nivel nesatisfăcător de asistenţă sau comunităţile în care există o incidenţă crescută a cancerului şi deţin potenţialul de a implica asistentele în toată gama de activităţi de conştientizare, de prevenţie şi de tratament în oncologie. Ca şi în anul anterior, anul acesta proiectele de acordare a granturilor FBMS vor viza Cehia, Polonia, România, Rusia şi Ungaria.  

Granturile pot fi solicitate de către entităţi regionale, naţionale şi locale de educaţie superioară, de entităţi de îngrijire a sănătăţii, dar şi de ONG-uri, grupuri de pacienţi şi de organizaţii non-profit. Şi parteneriatele, care beneficiază de valoare adăugată din punct de vedere al activităţilor propuse, cum ar fi asociaţii profesionale de asistente care colaborează îndeaproape cu asociaţii ale medicilor, cu ONG-uri, departamente medicale şi grupuri de suport pentru pacienţi sunt încurajate să se alăture programului.

Despre Fundaţia Bristol-Myers Squibb şi Bridging Cancer Care

Fundaţia Bristol-Myers Squibb este o organizaţie de caritate independentă din SUA care şi-a asumat angajamentul de a contribui la diminuarea discordanţelor existente în ceea ce priveşte asistenţa medicală în lume. Misiunea Fundaţiei Bristol-Myers Squibb este de a contribui la reducerea acestor discordanţe prin consolidarea personalului medical din comunitate, integrarea asistenţei medicale şi a serviciilor de suport din comunitate şi atragerea comunităţilor în activităţile de luptă împotriva bolii.  Activitatea Fundaţiei corelate cu cancerul în Europa Centrală şi de Est intră sub auspiciile programului Bridging Cancer Care.  În afara cancerului, Fundaţia se concentrează asupra HIV/SIDA în Africa prin intermediul programului SECURE THE FUTURE, a hepatitei B şi C în Asia prin intermediul programului Delivering Hope, a sănătăţii mentale în SUA prin intermediul programului Mental Health & Well-being şi asupra diabetului zaharat tip 2 în SUA  prin programul Together On Diabetes.

Începând cu anul 2007, programul Bridging Cancer Care al Fundaţiei a canalizat acordarea de  granturi şi dezvoltarea parteneriatelor asupra discrepanţelor existente în cancer în Europa Centrală şi de Est prin programe concentrate asupra unor necesităţi variate, incluzând suport psihosocial, informaţii referitoare la boală, îngrijirea paliativă, asistenţa concertată, evaluarea serviciilor acordate în cancer  şi consolidarea capacităţilor de asistenţă. Prin intermediul acestor programe, Fundaţia şi partenerii acesteia încearcă să dezvolte, să lanseze şi să evalueze inovaţii şi îmbunătăţire durabilă în asistenţa comunitară oferită populaţiilor în care incidenţa cancerului este mare, inclusiv categoriile sărace, minorităţile etnice şi persoanele din regiunile rurale cu acces limitat la serviciile adresate cancerului. Ducând mai departe spiritul cererii de propuneri din 2010, în 2011 Fundaţia se va concentra din nou asupra îmbunătăţirii competenţelor de asistenţă în cancer pentru asisten­tele din domeniile oncologie, medicină generală şi sănătate publică şi asupra implicării asistentelor în vederea creşterii nivelului de instruire, gradului de conştientizare sau rezultatelor asociate îngrijirii pacienţilor cu cancer în comunitate. 

Pentru informaţii suplimentare referitoare la Fundaţia ­Bristol-Myers Squibb şi la Bridging Cancer Care, accesaţi www.bms.com/foundation.

In aceasta sectiune mai puteti citi:

  • Trimite prin email unui prieten Trimite prin email unui prieten
  • Versiune pentru tipărire Versiune pentru tipărire
  • Doar text Doar text

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi informat de noutatile propuse de MediciDeTop.ro

Cautare rapida dupa etichete:

Articol fără etichete

Evaluarea ta

0

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat)

total: | aratând:

Publică comentariu

Introduceţi codul pe care îl vedeţi în imagine:

Captcha