Acasă | Info | Descoperire revolutionara: Vaccinul care anuleaza nevoia de nicotina si impiedica adictia viitoare

Descoperire revolutionara: Vaccinul care anuleaza nevoia de nicotina si impiedica adictia viitoare

Oamenii de stiinta sint de parere ca un vaccin -minune va putea ajuta milioane de fumatori sa renunte la viciu. Doar o singura doza de vaccin ar fi suficienta pentru a anula nevoia de nicotina si ar fi solutia la indemina pentru a-i impiedica pe copii sa se apuce vreodata de fumat. La baza produsului stau gene programate sa fabrice anticorpi care neutralizeaza nicotina inainte ca aceasta sa ajunga la creier, unde, in mod normal, declanseaza senzatia de placere care insoteste orice adictie. Astfel, in lipsa satisfactiei, fumatorilor le va fi mai usor sa abandoneze tigarile.

De
Mărime font: Decrease font Enlarge font
Descoperire revolutionara: Vaccinul care anuleaza nevoia de nicotina si impiedica adictia viitoare

“Vaccinul genetic” a fost testat pina acum doar pe soareci, insa in cel mult doi ani ar putea incepe verificarea efectelor sale si asupra oamenilor, afirma specialistii de la Well Cornell Medical College din New York.

Cind soarecilor vaccinati li s-a dat nicotina, anticorpii au redus nivelul care a ajuns la creier cu pina la 85%, fara sa se inregistreze nici un efect asupra comportamentului, tensiunii arteriale sau pulsului, se arata in revista Science Translational Medicine.

Majoritatea fumatorilor care renunta la viciu se reapuca dupa sase luni, insa conducatorul echipei de cercetatori, dr. Ronald Crystal. afirma ca “Acest nou vaccin ar putea fi solutia de care e atita nevoie”.

Cercetarea este inca in faza preliminara si e nevoie de studii pe scara larga pentru a demonstra eficacitatea vaccinului, ceea ce inseamna ca ar mai putea trece inca cinci ani pina sa fie disponibil pe piata. Daca se va dovedi ca este sigur si eficient, ar putea fi inclus in programele de vaccinare a copiilor pentru a-i impiedica sa se apuce de fumat, crede dr. Crystal.

In aceasta sectiune mai puteti citi:

  • Trimite prin email unui prieten Trimite prin email unui prieten
  • Versiune pentru tipărire Versiune pentru tipărire
  • Doar text Doar text

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi informat de noutatile propuse de MediciDeTop.ro

Cautare rapida dupa etichete:

Articol fără etichete

Evaluarea ta

0

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat)

total: | aratând:

Publică comentariu

Introduceţi codul pe care îl vedeţi în imagine:

Captcha