Acasă | Info | Un tratament diuretic reduce severitatea autismului

Un tratament diuretic reduce severitatea autismului

Nivelul anormal de clor prezent in neuronii fatului la nastere este decisiv pentru aparitia autismului, arata cercetatorii francezi, manifestarile bolii putand fi reduse prin administrarea timpurie a unui medicament diuretic. Profesorul Yehezkel Ben-Ari, de la INSERM Paris, este cel care a condus colectivul de oamenii de stiinta ce a realizat un pas important in intelegerea autismului, rezultatele cercetarii lor fiind publicate in revista Science.

De
Mărime font: Decrease font Enlarge font
Un tratament diuretic reduce severitatea autismului

Pornind de la ideea ca autismul apare in stadiul fetal si/sau postnatal, cercetatorii au inregistrat pentru prima oara activitatea neuronilor embrionari si imediat dupa nastere la animale de laborator, pentru a observa modificarile concentratiei de clor. In timpul experimentelor, specialistii au injectat femelelor cobai gestante valproat, o substanta ce poate induce autismul; in cazul celui genetic, dar si al celui indus de valproat, s-au observat niveluri anormal de ridicate de clor la soarecii nou nascuti.

De asemenea, un medicament diuretic, bumetadina, administrat mamelor cu putin inainte de nastere a refacut activitatea cerebrala pana aproape de normal si a corectat comportamentul “autist” al urmasilor. 

In aceasta sectiune mai puteti citi:

  • Trimite prin email unui prieten Trimite prin email unui prieten
  • Versiune pentru tipărire Versiune pentru tipărire
  • Doar text Doar text

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi informat de noutatile propuse de MediciDeTop.ro

Cautare rapida dupa etichete:

Articol fără etichete

Evaluarea ta

0

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat)

total: | aratând:

Publică comentariu

Introduceţi codul pe care îl vedeţi în imagine:

Captcha