Acasă | Info | O posibilitate de predictie a riscului de tulburari psihice la maturitate: testul de saliva pentru depresie

O posibilitate de predictie a riscului de tulburari psihice la maturitate: testul de saliva pentru depresie

Un simplu test de saliva pentru adolescentii de sex masculin ar putea arata daca acestia prezinta riscul de a dezvolta o depresie clinica la maturitate, afirma cercetatorii de la Universitatea Cambridge, care au descoperit ca la tinerii cu nivel crescut de cortisol, hormonul stresului, si simptome de depresie posibilitatea aparitiei tulburarilor este de 14 ori mai mare decat in cazul celorlalti. Depresia clinica majora este diferita de simptomele depresive ocazionale si este privita ca o boala in sine, ce afecteaza una din sase persoane la un moment dat in viata; medicii sunt de parere ca va fi cea mai raspandita maladie pe glob in 2030.

De
Mărime font: Decrease font Enlarge font
O posibilitate de predictie a riscului de tulburari psihice la maturitate: testul de saliva pentru depresie

Coordonatorul echipei de cercetatori, profesorul Ian Goodyer subliniaza ca “Depresia este o boala teribila si studiul nostru a fost menit sa identifice tinerii cu risc crescut. Ne va ajuta sa targetam strategic preventia, astfel incat pacientii sa beneficieze de timpuriu de tratament”.

Specialistii au masurat nivelul de cortisol din saliva pe un lot de 2000 de tineri cu varste intre 12 si 19 ani, chestionandu-i si in legatura cu istoricul lor de depresie. Analiza a fost reluata dupa un an si apoi dupa alti trei.

Rezultatele, publicate in Proceedings of the National Academies of Sciences, au aratat ca tendinta este mult mai slaba in cazul fetelor, sugerand ca felul in care se dezvolta depresia difera in functie de gen.

In aceasta sectiune mai puteti citi:

  • Trimite prin email unui prieten Trimite prin email unui prieten
  • Versiune pentru tipărire Versiune pentru tipărire
  • Doar text Doar text

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi informat de noutatile propuse de MediciDeTop.ro

Cautare rapida dupa etichete:

Articol fără etichete

Evaluarea ta

5.00

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat)

total: | aratând:

Publică comentariu

Introduceţi codul pe care îl vedeţi în imagine:

Captcha